Колишній керівник СБУ Києва Щеголєв відмовився свідчити у справі про держзраду Януковича

de5e4ea67977d7e00

Колишній глава Управління Служби безпеки України у Києві Олександр Щеголєв відмовився свідчити в Оболонському суді у справі про держзраду Віктора Януковича.

Про це оголосив головуючий суддя, передає Громадське.

Відповідну заяву Щеголєв подав до суду.

Нагадаємо, Олександра Щеголєва звинувачують у введенні в дію антитерористичної операції ввечері 18 лютого 2014 року на Майдані Незалежності, а також введення в дію плану «Бумеранг».

Обвинувачення інкримінує Щеголєву 10 загиблих і 124 поранених. В його справі налічують 117 томів. За сукупністю злочинів, які викладені в обвинувальному акті, екс-начальнику київського главку СБУ загрожує довічне ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що Щеголєва планують допитати як свідка захисту на суді у справі Януковича

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва відмовив захисту Віктора Януковича в повторному допиті президента Петра Порошенка.

Раніше на допиті у справі Януковича секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що після анексії Криму РФ планувала силою відновити владу Януковича в країні. Також Турчинов пояснив, чому російські військові захопили півострів Крим.

Раніше адвокати Януковича наполягали, щоб суд долучив до матеріалів справи фрагмент інтерв'ю секретаря РНБО Олександра Турчинова, де той розповідає про стан армії на початку війни, зокрема під час анексії Криму.

Турчинов проходить одним зі свідків у справі про державну зраду Януковича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: