У Львові розповіли деталі цьогорічного бігового півмарафону

unnamed (3)

10 червня у Львові відбудеться головний біговий старт Західної України – 3rd Grand Prix Lviv Half Marathon 2018. 

Про це повідомили під час брифінгу у Львівській міській раді, 6 березня, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначили організатори, цей захід стартуватиме із центру міста - від Оперного театру і пролягатиме, як міським простором, так і зеленою зоною парку Погулянка. Очікується, що перший етап змагання - забіг на 5 км - закінчиться до 10:00 год, а учасники основного забігу 21 км фінішують до 14:00 год.

«Ми вже розпочали роботу по організації такого великого спортивного заходу у Львові. Що стосується змін в організації львівського півмарафону, то цього року відмовилися від окремого змагання в дистанції 10 км. Таким чином, це скорочує час перекриття для руху транспорту по більшій кількості вулиць як мінімум на годину. Це значно менше, аніж було минулого року», - розповів організаційний директор ГО «Бігова Україна» Іван Третьяков.

Він також пояснив, що оскільки, це вже буде літній час, організатори планують перенести старт забігу із 09:00 год на 08:00 годину.

«Відтак, ми зможемо відкрити вулиці Львова для руху транспорту 10 червня в порівнянні із жовтнем минулого року, на годину раніше», - зазначив Третьяков.

За словами організаторів, цьогорічний півмарафон очікує більше, ніж 3000 тисячі учасників на усіх дистанціях.

«Маршрут буде таким самим, як попередніх років. Цей маршрут сертифіковано федерацією Легкої атлетики України. Загалом призовий фонд буде складати більше 60 тисяч гривень», - каже Іван Третьяков.

Читайте також: В будь-якому місті є купа негативу, в нас уже імунітет до цього, – організатори Львівського півмарафону

Нагадаємо, що Львівський півмарафон – один із шести етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2018, що включає у себе старти в п’яти містах України: Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Запоріжжя. Ліга орієнтована на любителів бігу, серед яких по завершенню останнього етапу визначать переможців серед чоловіків та жінок. Головний приз Run Ukraine Running League – участь у престижному міжнародному марафоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: