Як міжнародні інструктори навчають військових у Львові за стандартами НАТО (фото)

IMG_8511

Починаючи із 4 березня, представники Литовсько-польсько-української бригади у Львові навчають штабних офіцерів 1 батальйону 80 бригади приймати військові рішення згідно із системою військ НАТО, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначив майор литовської армії Костас Петровас, протягом цілого місяця, починаючи із 4 березня, ми проводимо курс підготовки офіцерів штабів 1 батальйону 80 бригади.

«Протягом двох тижнів офіцери будуть відпрацьовувати послідовність прийняття рішень згідно процедур НАТО, а наступні два тижні - будуть тренуватися і відпрацьовувати власний наказ, включаючи роботу на картах. На цьому курсі офіцери практично засвоять навички штатних процедур та штатної роботи по системі НАТО і зможуть це ефективно використовувати в повсякденній діяльності», - пояснив майор.

За його словами, на цих чотирьох тижнях закінчується перша частина підготовки, яка в майбутньому буде розвиватися далі.

Своєю чергою, заступник командира литовсько-польської бригади полковник Володимир Юданов відзначив, що сьогоднішнє навчання – це курс підготовки батальйону НАТО і його перша ідея - це наблизити український підрозділ до стандартів НАТО.

Окрім цього, під час навчань українські офіцери поділяться з іноземними колегами досвідом, який вони здобули у зоні АТО.

«Це дуже важливий досвід для всіх країн, не тільки України. Адже, це вид війни, з яким ми зіштовхнулися. Цей обмін буде у вигляді дискусій, де всі зможуть поділитися досвідом», - додав Юданов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: