Львівський мер у США розповів, що надав би громадянство усім українцям, крім представників Росії

2

Міський голова Львова Андрій Садовий, який перебуває з візитом у Сполучених Штатах, на телеканалі «Голос Америки» заявив, що українське громадянство треба надавати всім охочим українцям, щоб вони могли брати участь у виборах.

«Ми маємо поза межами України від 5 до 7 мільйонів дуже активних, досить освічених, фахових людей, які є українцями з діда-прадіда. Я вважаю, це є нормальна ситуація, коли вони зможуть мати ще й українське громадянство до свого  канадського чи американського, тому що вони є українці. А ви собі можете уявити, наскільки поміняється політичний ландшафт, коли вони всі будуть брати участь у виборах. Наскільки ми змінимо ситуацію, яка дуже часто контрольована олігархатом в Україні, який через свої медіа контролює свої партії тощо. Тому без підтримки тих українців, які є в нас по цілому світі, дуже важко вибудувати правову систему», – сказав Андрій Садовий.

Утім, львівський міський голова вважає, що його ідея навряд чи знайде підтримку серед представників старого політикуму. Водночас Андрій Садовий додав, що українське громадянство слід надати усім, окрім представників країни-агресора, тобто Росії.

«Я не думаю, що це готові підтримати політики старого взірця, але мені важливо, що це підтримують самі українці. Тому що якщо життя когось закинуло за океан, але скільки ми сьогодні отримуємо підтримки від тих українців, які сьогодні живуть в світі. І фінансовою, і деколи допомагають консультаціями. Порадами. Чому вони не мають права мати цей прапор в себе, біля серця. Насправді вони будуть працювати з подвійною енергією, а ми будемо мати золотий запас, задіяний в будівництві нашої країни. Тому що щоб будувати країну потрібні тисячі фахових людей. Вибачте, люди які закінчили Гарвард, Оксфорд, Кембридж, чому їх не запрошувати до співпраці. Це треба робити.

Росія. Країна-агресор, дискусії не може бути.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: