Львівський виконком посварився з забудовником через дитячий садочок

dsc42751-f7a72c6ee8d03fdb68d69ac0c531a437-e1510918780915

Виконавчий комітет Львівської міської ради відмовився скасовувати містобудівні умови та обмеження видані ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" 20 квітня 2016 року, на будівництво дитсадка в кварталі багатоповерхової житлової забудови "Веселка", що на вул. Залізничній, 7, передає кореспондент Дивись.info.

Виконавчий комітет Львівської міськради відмовився скасовувати містобудівні умови та обмеження видані ТзОВ «Інвестиційна компанія «Орієнтир» 20 квітня 2016 року, на будівництво дитсадка в кварталі багатоповерхової житлової забудови «Веселка», що на вул. Залізничній, 7.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

«Коли видавалися містобудівні умови та обмеження, розглядалась концепція на всю забудову житлового комплексу "Веселка". Вимогою було розташування окремо стоячого дитячого садочка, кілька раз на містобудівельних радах розглядалось місце власне під нього. В далині від дороги була виділена окрема зона прямокутної форми для того, щоб все було правильно за логістикою і за технологіями. В процесі будівництва забудовник нас неофіційно звертався з тим, чи можемо ми поміняти містобудівні умови та обмеження, щоб замість садка збудувати житловий будинок зі садком. На це вони отримали категоричну відмову. Пройшло кілька місяців, забудовник подає заяву на розгляд виконавчого комітету про скасування містобудівних умов та обмежень на садок, адже закон дозволяє містобудівні умови скасовувати за заявою замовника. Тому це питання ми мусили винести на розгляд виконавчого комітету», - пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

За його словами, майбутній житловий комплекс розрахований на 2000 мешканців. Відтак містобудівна рада зобов’язала забудовника передбачити будівництво дитячого садка на 80-100 місць.

Водночас Юліан Чаплінський не виключає, що забудовник спробує оскаржити рішення виконкому.

«Я би на їхньому місці звертався, щоби побудувати садок, якщо їм не забракне розуму, Якщо ж ні, то вони можуть подати в суд на це рішення виконкому, щоб скасувати містобудівні умови та обмеження. Сподіваюсь, що не знайдеться такого судді, який би на таке пішов» – заявив Юліан Чаплінський у коментарі журналістам.

За скасування містобудівних умов і обмежень на садочок не проголосував жоден член виконкому.

За словами заступника міського голови Геннадія Васьківа, законодавство зобов’язує виконком розглядати це питання, але на його думку це неприпустимо.

«Це плювок в обличчя громаді», - заявив заступник мера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: