Прокуратура шукає понад 4 тисячі військових Криму через дезертирство

NOVINA-07_03_2018-2
Фото: прокуратура

Військова прокуратура Центрального регіону України розшукує 4266 військовослужбовців Криму за підозрою у дезертирстві. Там направили вже 56 обвинувальних актів до суду.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«За інформацією військової прокуратури Центрального регіону України, з них у 55 випадках призначено проведення спеціального досудового розслідування відповідно до глави 24-1 Кримінального процесуального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

До того ж, чотирьох військовослужбовців вже засудили до позбавлення волі з різними строками.

«Як приклад, за державну зраду засуджено колишнього заступника начальника медичної частини Центру медичної реабілітації, санаторного лікування та спецпідготовки особового складу Повітряних та Військово-морських сил ЗСУ «Судак», підполковника медичної служби, який, будучи громадянином України та військовослужбовцем Збройних Сил України, перейшов на службу до держави-агресора, тобто вчиняв дії на шкоду Україні», – додають там.

Там зазначають, що при цьому він «діяв умисно, повністю усвідомлював суспільно-небезпечний характер свого злочину та передбачав, що наслідками його дій буде завдано шкоди суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності української держави».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: