У Львові надрукували брайлем і озвучили збірку віршів Тараса Шевченка

DSC_4100

Збірку віршів Тараса Шевченка «Дитячий Кобзар» у Львові створили (надрукували шрифтом Брайля і доповнили CD з аудіоверсією книги) в Ресурсному центрі  освітніх  інформаційних технологій для осіб з особливими потребами.

Рельєфно-крапкову версію (брайлем) книги друкували  спеціалісти  Центру. Поезії озвучували 12 незрячих дітей, віком від 8 до 13 років, та 7 відомих львівських артистів і музикантів. Всі, хто працював над проектом, виконували  свою  роботу  благодійно, і тираж книги розповсюдять безкоштовно, інформує прес-служба Львівської міськради.

Як розповіла керівник Ресурсного центру освітніх  інформаційних технологій  для   осіб   з  особливими  потребами   НУ  «Львівська  політехніка» Оксана Потимко, тираж  книги – 120 примірників, і це дуже багато.  Адже, з її слів, до прикладу, в Києві зараз надрукували книгу про дівчат і хлопчиків тиражем 30 примірників  для всієї України.

Аудіоверсію  готували  12  незрячих  дітей, віком від 8 до 13 років,  серед   яких – усі  четверо  інклюзят  і  восьмеро  учнів  Львівської  спецшколи-інтернату  №100.  Крім  незрячих  дітей,  поезії  Шевченка  озвучували  семеро відомих львівських артистів та музикантів: Оксана  Муха,  Олександр Божик, Славко Нудик, Андрій Хавунка, Павло Табаков,  Олеся Киричук, Дмитро Кацал. Озвучували  книгу в студії  звукозапису  Ресурсного  центру  Львівської  політехніки. Допомагала діткам і була консультантом актриса  Олександра  Бонковська, яка вже довгий час допомагає в реалізації схожих ініціатив.

Як додає автор ідеї Оксана Потимко, організатори вже почали отримувати замовлення від закордонних представників, зокрема Білорусії, та інших міст України про друк таких книжок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: