В Україні попит на електромобілі виріс більш ніж у півтора рази

fHbktkqTURBXy84ZDQwMGU5YTU1MzlhYjZkNWEzOTEyMTVkNjJiMTZkNy5qcGVnkpUDAADNCX7NBVeTBc0DUs0B3g
Фото: fakt.pl

За два місяці (січень-лютий) 2018 року в Україні було зареєстровано 482 електромобіля, що на 60% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Про це пише «Новое время» свідчать дані асоціації Укравтопром.

Таке зростання відбулося за рахунок імпорту машин, що були в експлуатації, первинні реєстрації яких в Україні збільшилися на 82%.

При цьому, попит на нові електромобілі знизився на 19%.

Лідером ринку електромобілів стала модель Nissan Leaf. Так, за 2 місяці в Україні зареєстрували 346 автомобілів цієї моделі, що на 32% більше, ніж роком раніше. При цьому, 96% від цієї кількості склали машини, що були в експлуатації.

Друге місце зайняв BMW i3 - 30 автомобілів, що в 6 разів більше в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Частка нових автомобілів склала 40%.

На третьому місці серед найпопулярніших електрокарів на українському ринку - Tesla Model S. Українці купили 20 автомобілів, 14 з яких - нові.

Відзначимо, що за підсумками січня 2018 року, в Україні зареєстрували 188 електромобілів, що на 19% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Нагадаємо, що з 1 січня при ввезенні нових і старих електромобілів в Україні скасовується сплата акцизу та податку на додану вартість (ПДВ). Експерти прогнозують, що з урахуванням всіх факторів купити електромобіль в Україні можна буде на 17-20% дешевше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: