В Україні відреагували на прохання Собчак пустити її в окупований Крим

9_main

Собчак має право в'їзду на територію Криму через материкову Україну.

Кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак може приїхати в окупований Крим з боку материкової України після перевірок у відповідних органах.

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на першого заступника міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

«Вона, як громадянка Росії, відповідно, як іноземний громадянин, має право в'їзду на територію Криму через материкову Україну. Для цього є постанова, яка регламентує перетин адмінкордону для іноземних громадян. Такі документи подаються в міграційну службу, яка має право розглядати такі документи до п'яти діб, перш ніж видати відповідний пропуск», - сказала Джеппар.

Вона зазначила, що якщо в результаті перевірки виявиться, що Ксенія Собчак відвідувала Крим через закриті пункти пропуску, то «їй можуть заборонити в'їзд навіть на територію материкової України».

Водночас прес-секретар Державної міграційної служби України Сергій Гунько сказав, що не має права коментувати інформацію про намір Собчак відвідати Крим, оскільки «це конфіденційна інформація і персональні дані людини».

У вівторок, 6 березня, Собчак звернулася в посольство України за дозволом на поїздку в окупований Росією Крим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: