У конкурсі двійників Тараса Шевченка змагатимуться 17 претендентів (фото)

28685469_1726510324054711_170478586396934144_n

Цього року 17 претендентів змагатимуться у конкурсі двійників Тараса Шевченка.

Про це повідомили в ОДА, передає кореспондент ІА Дивись.info

Відтак заявки на участь у конкурсі двійників Тараса Шевченка подали 17 претендентів.
Сам конкурс двійників славетного Кобзаря відбудеться у п'ятницю, 9 березня, о 12:20 год на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченкові.

Переможцеві конкурсу передбачаються призи.

«Ми хочемо зробити спільний проект з усіма містами, населеними пунктами області щоб на площах, де є пам’ятники Шевченку, о 12-ї годині почали одночасно відбуватися заходи. Ми хочемо запросити всі хорові колективи і маємо таку амбіцію що це буде наймасштабніше виконання «Заповіту», ми вже анонсували цю подію у Книгу рекордів України. У Львові хочемо залучити 5 професійних хорів та колективи закладів освіти. Розраховуємо щонайменше на тисячу осіб» – розповіла директор департаменту культури ЛОДА Мирослава Туркало.

Нагадаємо, шевченківські дні Львівщина відзначить низкою заходів.

9 березня о 12.00 год на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку понад 1 000 учасників хорів області виконають «Заповіт». Опісля відбудеться покладання квітів до пам’ятника у супроводі «Думи мої, думи мої», «Реве та стогне Дніпр широкий».

О 18.00 год - мистецький проект «Цвіт» у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Керівник проекту - Наталія Половинка.

Окрім того, у районах області вcтановлять рекорд наймасштабнішого виконання «Заповіту» біля пам’ятників Тараса Шевченку. Всього на Львівщині – 196 пам'ятників.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: