Amnesty International: у чотирьох містах 8 березня напали на учасниць жіночих акцій

IMG_8811

Правозахисна організація Amnesty International Україна закликає правоохоронців розслідувати численні напади на Марші за права жінок 8 березня.

Правозахисна організація Amnesty International Україна закликає правоохоронців розслідувати численні напади на Марші за права жінок 8 березня, пише УП.

У заяві організації від 9 березня йдеться, що в чотирьох українських містах учасниці публічних акцій до Міжнародного дня боротьби за права жінок, проти насильства та дискримінації самі стали жертвами насильницьких нападів.

«Ми надзвичайно стурбовані відкритою агресією проти учасниць публічних акцій за права жінок, а ще більше – неспроможністю поліції одразу кількох міст гарантувати безпеку та правопорядок під час мирних зібрань. Правоохоронні органи мають розслідувати всі повідомлення про напади, встановити особи правопорушників та притягти їх до відповідальності», - заявила директорка Amnesty International Україна Оксана Покальчук.

В Ужгороді учасниць феміністичної акції за права жінок облили червоною фарбою, одна з учасниць отримала хімічний опік очей.

Крім того, у Львові під час маршу «Сестринство. Підтримка. Солідарність» невідомі напали на учасниць, також намагаючись облити їх фарбою. Патрульні затримали кількох нападників.

Станом на 22:00 8 березня з'явились повідомлення про інші напади на учасниць публічних акцій – у Львові та Маріуполі.

Amnesty International Україна вимагає провести невідкладне, ефективне та неупереджене розслідування повідомлень про напади, а також звітувати про його результати перед громадськістю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: