Голові та 18 суддям Конституційного суду РФ оголошено про підозру

195

Головною військовою прокуратурою продовжується досудове розслідування за фактом розв’язання та ведення представниками влади і Збройних Сил РФ агресивної війни проти України, а також вчинення інших злочинів, що призвели до окупації території Автономної республіки Крим і м. Севастополь та інших тяжких наслідків.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«На підставі зібраних доказів 01.03.2018 складено повідомлення про підозру Голові та 18 суддям Конституційного Суду Російської Федерації у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, представниками влади, за попередньою змовою групою осіб, які призвели до тяжких наслідків).

18.03.2014 у м. Москва за участю Президента РФ Путіна В.В. та самопроголошених представників так званої «влади Криму» Аксьонова С.В., Константинова В.А., Чалого О.М. підписано «Договір про прийняття до РФ Республіки Крим і створення у складі РФ нових суб’єктів», який є нікчемним з правової точки зору.

Вже наступного дня, 19.03.2014, судді КС РФ, діючи за попередньою змовою групою із представниками влади та Збройних Сил РФ, як пособники у вчиненні останніми посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, грубо знехтувавши порядком розгляду та вимогами російського законодавства та міжнародних зобов’язань Російської Федерації, одноголосно визнали таким, що начебто відповідає Конституції РФ нікчемний «договір» між Російською Федерацією і так званою «республікою Крим» про прийняття до складу РФ цього квазіутворення.

При чому, як зізнався відразу після вчинення вказаного злочину в своєму інтерв’ю сам Голова КС РФ Зорькін В.Д.«фактично судді виготовили кінцевий документ упродовж двох годин, що є безпрецедентним випадком для вищої юридичної інстанції Росії», а поспіх із прийняттям рішення «диктували події» та «прохання президента».

Згідно з вимогами ст. 8 Федерального конституційного закону РФ «Про порядок прийому до Російської Федерації та утворення у її складі нового суб’єкта Російської Федерації» від 17 грудня 2001 року, договір про прийняття нового суб’єкта Російської Федерації може бути ратифікованим лише в тому випадку, якщо Конституційний Суд РФ визнає цей договір таким, що відповідає Конституції Російської Федерації.

Таким чином, штучна легітимізація керівництвом Російської Федерації окупації частини території України – Автономної республіки Крим і міста Севастополь, була б неможливою без указаного незаконного рішення суддів Конституційного Суду РФ.

Зазначеними діями судді Конституційного Суду Російської Федерації сприяли представникам влади і Збройних Сил РФ шляхом усунення перешкод у вчиненні ними умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до тяжких наслідків у вигляді окупації частини території України та заподіяння матеріальних збитків нашій державі на суму понад 1 трильйон гривень.

У відповідності до вимог Кримінального процесуального кодексу України, 06.03.2018 за допомогою кур’єрської служби міжнародної доставки та електронною поштою письмові повідомлення про підозру разом із пам’ятками про процесуальні права та обов’язки підозрюваного, а також повістками про виклик для проведення слідчих дій на 13 та 19 березня 2018 року, доставлені за місцем роботи підозрюваних (Конституційний Суд РФ, отримав працівник секретаріату Сенякова).

У разі нез’явлення до Головної військової прокуратури у визначений строк без поважних причин підозрюваних буде оголошено в розшук та скеровано до суду клопотання про надання дозволу на їх затримання з метою доставки в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Головною військовою прокуратурою продовжується збір доказів причетності представників влади та службових осіб Збройних Сил Російської Федерації, а також їх пособників, до розв’язання і ведення агресивної війни проти України та вчинення інших злочинів з тим, щоб кожен, хто вчинив указані кримінальні правопорушення проти основ національної безпеки України, миру та міжнародного правопорядку був притягнутий до передбаченої законом кримінальної відповідальності та поніс покарання, яке буде визначене судом», – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: