Львів’янин хоче підкорити Еверест

16298552_10154526892543075_9160713799696971728_n
фото: facebook.com/rgorodechny

Українська команда, у складі якої львів’янин Роман Городечний планує цьогоріч підкорити найвищу вершину в світі – Еверест.

Українська команда, у складі якої львів’янин Роман Городечний, планує цьогоріч підкорити Еверест.

Про це під час прес-конференції розповіли представники команди, передає кореспондент Дивись.info.

Ірина Галай з Мукачевого, Тарас Поздній з Білої Церкви, Дмитро Семеренко з Дніпра та Роман Городечний зі Львова планують здійснити свою експедицію у квітні-червні. При цьому Ірина Галай, яка першою з українок уже підкорила Еверест, цього разу планує безкисневе сходження на гору Лхотцзе. За планом, спочатку троє чоловіків мають зійти на Еверест, після цього Тарас Поздній має зустрітися з Іриною Галай у штурмовому таборі і з нею штурмувати Лхотцзе.

«Я вирішила поки молода і здорова спробувати зробити безкисневе сходження в зону смерті – це понад 8500 метрів. Тарас зійде на Еверест, потім спуститься до штурмового табору і разом підемо на Лхотзе. В Україні практично немає структур, які можуть організувати експедицію на Еверест. Це буде велика конкуренція для росіян. Наступного року хочемо закрити всі вершини і зробити українську експедицію на полюс. Це важливо, бо я принципово не хочу йти в складі російської делегації. Хочу щоб була така структура в Україні», - розповіла Ірина Галай.

За її словами, задля популяризації експедиції про неї буде знято фільм.

Як додав Роман Городечний, учасники команди уже мають значний досвід, хоча й не є   професійними спортсменами.

«Я займаюся півтора місяці кожен день, а до того вів звичайне життя. Ми не супермени і не айронмени. Ми хочемо показати людям, що це можна робити», - додав львів’янин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: