Львову офіційно вручили відзнаку «Молодіжна столиця України» (фото)

IMG_9446

Сьогодні, 12 березня, до Львова приїхав заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема та вручив місту відзнаку «Молодіжна столиця України», передає кореспондент Дивись.info.

Зазначимо, ще взимку, 16 лютого, у Києві відбулася презентація учасників національного конкурсу «Молодіжна столиця України», де Львів отримав перше місце.

«Боротьба за першість була дуже напруженою та тривала до останнього моменту. І тут, власне кажучи, потрібно дякувати міністерству, оскільки вони погодилися вести чесний, відкритий відбір. В першу чергу, для Львова перемога - це статус та можливості, які надихають нас до нових звершень» - сказав мер Львова Андрій Садовий.

«Це спонукає нас перейняти кращий досвід, що робиться в інших містах країни і світу, бо є такий статус молодіжних столиць в багатьох країнах Європи. Тому будуть комунікації з тими містами. Це також можливість фінансової підтримки від різних організацій», - зазначив Садовий.

За його словами, ще будуть десятки нових і якісних проектів, але все залежить від креативу самих молодих людей. «Місто буде підтримувати, фінансово в тому числі, організаційно. Ми маємо статус ІТ-столиці, культурної столиці, столиці кави, шоколаду, а статус молодіжної столиці – це статус майбутнього, бо молоді люди роблять завтрашній день нашої країни», - додав мер Львова.

Він також заявив, що в цьому році у Львові планують відкрити новий Молодіжний центр, що буде дуже корисно для всієї молодіжної та студентської спільноти Львова, а також восени провести Молодіжний форум.

Читайте також: Цьогоріч у Львові планують відкрити Молодіжний центр та провести форум для молоді

«Молодь – це майбутнє України. Цей конкурс для України – це щось нове. Хочу привітати місто Львів з тим, що саме Львів став першою молодіжною столицею України. Це велика заслуга молодих людей, які були активними учасниками цього процесу на всіх ланках цього проекту, починаючи від підготовки заявки. Під час презентації міста Львова, як міста, яке створює якісні можливості для розвитку молодих людей в місті, ваше місто було обрано молодіжною столицею 2018 року», - сказав заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

Своєю чергою, студентський мер Львова Олександр Николяк зазначив, що у підготовці до конкурсу брали участь понад 25 громадських організацій Львова.

«Ми дуже активно працювали над усіма заходами, які проводилися у Львові у 2017 році та, які плануються проводитися у 2018 році. Було дуже багато конкурсантів і, чесно кажучи, дуже здивувало, коли саме Львів отримав першість. Адже, було надзвичайно багато міст із усієї України і всі вони дуже добре підготувалися. Тому, після того, як ми отримали першість на конкурсі «Молодіжна столиця України», зрозуміли, що нам потрібно рухатися вдвічі, чи навіть втричі швидше, для того, щоб та першість у нас була й надалі», - додав Николяк.

Він також зазначив, що перемога дана перемога надасть можливість подаватися ще на конкурс «Молодіжна столиця Європи».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: