У Греції заарештували фронтмена відомого українського гурту

2127698

Вокаліст і трубач української групи Familia Perkalaba Сергій Шваюк був заарештований в Греції за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів і чекає вироку в тюрмі.

Вокаліст і трубач української групи Familia Perkalaba Сергій Шваюк був заарештований в Греції за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів і чекає вироку в тюрмі, передає InfoResist.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав продюсер «Оркестру Радості і Щастя «Familia Perkalaba» Олег «Мох» Гнатів.

«Наш вокаліст і трубач Серьога сидить зараз в грецькій в'язниці, очікують вироку. Боремося, разом з нами бореться міжнародний юрист Ігор Руденко... Пацани не заслуговують цього», - підкреслив він.

Разом з артистом заарештований ще один житель Івано-Франківська. Обидва українці були працівниками на іноземному судні.

«Сергій поїхав на роботу - йому запропонували місце робітника, персоналу, на судні. Судно йшло з Туреччини до Греції. На одній із зупинок на нього зайшли люди. Як виявилося потім - було 60 нелегалів з Пакистану, їх повинні були доставити до берегів Італії. Чоловік нічого про це не знав. У нейтральних водах судно затримала грецька поліція», - розповіла дружина затриманого Людмила Шваюк.

Судно і всю команду заарештували за перевезення нелегальних мігрантів. Франківці знаходяться в ув'язненні більше семи місяців. Дата суду поки що не призначена. Обом затриманим інкримінують несанкціоноване сприяння в перевезенні нелегальних мігрантів.

За даними адвокатів, у Греції в даний час 123 українця затримані з аналогічними звинуваченнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: