У Запоріжжі УПЦ МП вигнала священика з храму через молитви за перемогу ЗСУ

db9bea41-3b45-4e79-ac1f-a4d3560de654

Серед іншого, отець Ігор Савва «провинив» тим, що відмовився згадувати у богослужіннях патріарха РПЦ Кирила. 

У Запоріжжі священика Української православної церкви Московського патріархату Ігоря Савву позбавили парафії через проукраїнську позицію. Про це передає ТСН.

Зазначається, що про можливе покарання панотця неодноразово попереджали, а у неділю, 11 березня повідомили, що служити у храмі він більше не буде.

«Представники єпархії прийшли до церкви у супроводі молодиків. Ті залишили храм тільки після виклику поліції. Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука, який приїхав на місце, спілкуватися з вірянами відмовився», – йдеться у повідомленні.

За словами вірян, отець Ігор «провинив» тим, що молився за перемогу Збройних сил України у війні на сході та відмовлявся згадувати у богослужіннях патріарха РПЦ Кирила.

«Якщо на Україну напали, то це зло, і церква не може бути осторонь цього зла, вона повинна висловити свою думку. Тому, напевно, це найголовніша тема, через яку висловлювалися до нас претензії, до мене особисто», – заявив сам Ігор.

Московський патріархат тепер надішле іншого священика, який правитиме у храмі. Частина вірян вже заявила, що також притримується патріотичної позиції, тому шукатиме інше місце для молитов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: