Сакварелідзе у Львові розповів, як захищатиметься на завтрашньому суді

IMG_9613

Завтра у Мостиському суді відбудеться засідання у справі кримінального провадження проти Давида Сакварелідзе за незаконний перетин кордону.

Сьогодні ж у Львові Сакварелідзе та його захист розповіли про аргументи, якими опонуватимуть стороні обвинувачення, передає кореспондент Дивись.info.

«Давида обвинувачують фактично у 4 злочинах. Перший з них,  -  нібито він вступивши в змову з невідомими особами паралізував роботу пропускного пункту «Шегині». Але на той час коли автобус з Саакашвілі прибув на пропускний пункт він вже не працював через повідомлення про замінування», - заявила адвокат Валерія Коломієць.

«Цікаво, що з обвинувального акту взагалі зникла ситуація щодо замінування, ніби її й не було», - додав Давид Сакварелідзе.

Водночас, Валерія Коломієць наголосила, що Саакашвілі відмовилися пропускати власне через те, що пункт пропуску не працює.

Друге обвинувачення – це переміщення Саакашвілі через кордон.

«Жодним чином не вказано, яким способом діяв Давид. Крім того, на той момент ніхто не бачив указу про позбавлення Саакашвілі громадянства. Тому він, як особа, яка мала українське громадянство, з паспортом прибув до пункту пропуску, щоб пройти передбачені законом процедури. Навіть якби йому довели до відома цей указ, він має право повернутися і представляти свої інтереси у суді», - заявила адвокат.

Ще два обвинувачення  - це опір та вплив на працівника прикордонної служби.

«Є потерпілий прикордонник. Ми не можемо зрозуміти, як ця особа потерпіла від дій Сакварелідзе, тому що з одного боку говориться, що Давид вчиняв опір цьому працівнику, а з іншого, що вчиняв вплив, тобто нефізичні дії, можливо, мається на увазі гіпноз. Жодного разу ця особа не була на спільних слідчих діях з Давидом, не впізнавала його. Яким чином його ідентифікували – невідомо. Сторона обвинувачення проводила слідчі дії – відтворення подій на місці, але Давида не запрошували», - заявила Коломієць.

При цьому вона наголосила, що низку осіб за аналогічні дії притягнули до адміністративної відповідальності, тоді як проти Сакварелідзе порушили кримінальне провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: