Японські інвестори планують побудувати в Україні сміттєпереробні заводи

1-60-1200x800

Японське агентство JICA проводить переговори з урядом щодо перспектив побудови в Україні сміттєспалювальних електростанцій та сміттєпереробних заводів.

Про це йдеться на офіційній сторінці уряду.

Представник агентства заявив про наміри провести ґрунтовне дослідження стану поводження з відходами у трьох містах: Києві, Харкові та Дніпрі. На основі отриманих результатів визначать перспективи ефективного використання сміття для виробництва енергії.

«Щорічно утворюється близько 10 мільйонів тонн твердих побутових відходів, енергетичний потенціал яких становить близько 1 мілярдів кубометрів газу у рік», — заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, а також додав:

«Із 10 мільйонів тонн відходів у процесі їх переробки можна згенерувати 3,5 млн гігакалорій теплової енергії та 1,2 млрд кіловат-годин електроенергії, а також відсортувати близько 20% вторинних ресурсів».

У свою чергу, Держенергоефективность також розробило попередню фінансову модель інвестиційного проекту із переробки 80 тисяч тонн сміття на рік та подальшої генерації енергії. Потужність станції становитиме 2,3 мегават електроенергії та 1,8 мегават теплової енергії.

Агентство JICA — всесвітньо відома японська урядова організація з надання технічної, грантової допомоги та пільгових кредитів урядам іноземних держав. Восени минулого року Агентство JICA відкрило регіональний офіс в Україні, що означає крок до зміцнення економічних відносин між Україною та Японією.

JICA вже реалізує кілька масштабних інфраструктурних проектів та аналізує можливості щодо встановлення заводів із виробництва енергії із сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: