Жодних підстав для введення спостережної місії ОБСЄ на Закарпатті немає, — Розенко

8a56ab9ffd994825030f031b91e4c45c

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що жодних підстав для запровадження якогось особливого режиму для України, зокрема щодо мовного питання, немає.

Про це він заявив в ефірі радіо «НВ», передає Урядовий портал.

«Україна як демократична держава не боїться жодних моніторингів. Але, чесно кажучи, жодних підстав для запровадження якогось особливого режиму для України, зокрема в мовному питанні, я особисто не бачу. Немає жодних загроз мовам національних менших ні з боку українського законодавства, ні з боку центральної влади, ні місцевих органів влади. Немає жодних підстав говорити про те, що йде якесь звуження функціонування мов національних меншин, чи то в контексті закриття шкіл, чи то дитячих садочків. Навпаки, ми можемо ставити питання скільки в тій же, скажімо, Угорщині знаходиться українських шкіл? Думаю, що таких прикладів буде дуже мало», - сказав він.

За словами Віце-прем’єр-міністра, антиукраїнські заяви деяких сусідніх країн, зокрема Угорщини, пов'язані з їхньою внутрішньополітичною боротьбою, а також гібридною війною Росії. «Ми чудово розуміємо, що є причиною антиукраїнської істерії у деяких країнах світу: це і внутрішня політична боротьба в цих країнах, і гібридна війна, яку Росія веде проти України на всіх напрямках, в тому числі і на мовному, в тому числі і через інші країни», - наголосив він, додавши, що у формування негативного ставлення європейців до України Росія вкладає величезні кошти.

«Тому дивуватися нам немає чого. Але правда на боці України», - підсумував Павло Розенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: