Гройсман оголосив неплатників аліментів «ворогами»

groysman_174
Фото: Експрес - онлайн

Уряд жорстко переслідуватиме осіб, які не виплачують аліменти.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Кабінету міністрів 14 березня, пише УП.

«Я хочу сказати абсолютно чітко всім тим, хто не сплачує аліменти: ми будем жорстко вас карати. Будемо створювати максимальні обмеження, щоб ви відчували, що вам життя немає без того, щоб ви платили кошти своїм дітям, турбувались про їхнє благополуччя»", – сказав прем'єр.

«Бо як правило: покинули дитину на мамині плечі і гуляють собі. Сімейні цінності і підтримка особливо дітей є пріоритетом . Говорю не тільки як прем'єр, а як батько», – обурювався Гройсман.

Прем'єр оголосив неплатників аліментів «ворогами уряду»: «Якщо кошти не сплачуєте, знайте, що ви маєте в особі уряду і прем'єр міністра маєте ворогів. Ми вам спуску не дамо».

Водночас, міністр юстиції Павло Петренко відзвітував на засіданні уряду, що в реєстр неплатників аліментів за більше ніж місяць було внесено понад 170 тисяч осіб, серед яких є і депутати, і чиновники, і колишні високопосадовці.

За словами Петренка, 82 тисячам аліментних боржників було заборонено виїзд за кордон, щодо 80 тисяч осіб застосовано заборону користування транспортним засобами, 7 тисяч злісних неплатників оголошені в розшук.

Читайте також: За несплату аліментів тепер можуть забрати права й не пустити за кордон

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект №7277, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: