Меркель учетверте обрана канцлером Німеччини

2f0b6e341aa9cbc81f6bfe2a89b109e2

У середу, 14 березня, Бундестаг Німеччини підтримав кандидатуру Ангели Меркель на посаду канцлера Німеччини.

Кандидатуру очільниці ХДС Меркель підтримали 364 депутатів Бундестагу, «проти» проголосували 315 парламентарів, ще 9 осіб утрималися, передає ТСН.

Зокрема, сьогодні Меркель отримає з рук федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра грамоту про призначення на пост канцлера. Потім главу нового уряду приведуть до присяги перед депутатами Бундестагу. У другій половині дня відбудеться перше засідання уряду.

Так, останні парламентські вибори відбулися у вересні 2017 року і після них у Німеччині почався справжній політичний гостросюжетний серіал – домовитися про уряд не могли, переговори з потенційними партнерами провалювалися, політики сварилися, з крахом завершувалися політичні кар'єри, усе вірогіднішими здавалися перевибори. «Альтернатива для Німеччини» вимагатиме від Меркель налагоджувати взаємини з Росією і сама Меркель більше не виключає часткове зняття санкцій, якщо Москва виконає бодай частину обов'язків з Мінської угоди. Це популярна теза і соціал-демократів, які знову увійшли до уряду. Поки немає принаймні режиму тиші на Сході України, говорити про зняття санкцій рано, заявила сама Меркель. Утім уже зрозуміло, що ресурсів і уваги до українського питання у нового уряду Німеччини буде менше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: