МЗС України підготувало пропозицію про денонсацію Договору про дружбу з РФ

Міністерство закордонних справ України підготувало пропозиції для президента щодо виходу з органів СНД та денонсації Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Про це повідомила член парламентського комітету, народний депутат Світлана Заліщук на своїй сторінці  у Facebook, передає УП.

За її словами, про підготовлені пропозиції повідомив глава МЗС Павло Клімкін на засіданні комітету.

«На запитання, коли можна очікувати таких рішень, міністр відповів, що рішення - за главою держави», - написала Заліщук.

Нагадаємо, у січні в Держдумі РФ запропонували денонсувати Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією і Україною в частині про визнання кордонів одне одного.

Договір було підписано 31 травня 1997 року терміном на 10 років (з подальшою автоматичною пролонгацією документа, якщо сторони не висловляться проти). Він набув чинності 1 квітня 1999 року.

Згідно зі статтею 40 договору, його укладено терміном на 10 років. Дія договору автоматично продовжується на наступні десятирічні періоди, якщо жодна зі сторін не заявить про своє бажання припинити його дію не менше ніж за шість місяців до закінчення чергового десятирічного періоду.

Згідно з договором, між Україною і Російською Федерацією закріплювався принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності наявних кордонів, поваги до територіальної цілісності та взаємного зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці іншої сторони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: