Супрун розповіла, як помічник Ляшка пропонував їй хабара

28871888_2049445615339995_1388147184290703853_n

«Понад рік тому один із помічників народних депутатів запропонував мені хабар у вигляді квартири за те, щоби я, користуючись службовим становищем, допомогла медичному закладу отримати дороговартісне обладнання», – написала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбук .

Вона зазначила, що наступного дня звернулася до детективів НАБУ з заявою про ознаки злочину. Опісля – вона і її позаштатний радник брали участь у слідчих діях, щоби задокументувати все.

«До подальших зустрічей з помічником народного депутата долучився й мер міста, який підтвердив намір щодо хабара у вигляді квартири. Квартиру запропонували оформити на мого позаштатного радника, який зіграв роль довіреної особи.

Хочу відразу наголосити: яким би дороговартісним не було медичне обладнання, Міністерство охорони здоров’я завжди готове допомогти громаді його отримати, якщо в ньому дійсно є потреба.

В країні діють чисельні міжнародні фонди, програми донорської підтримки, в бюджетах міст та громад накопичені суттєві бюджетні резерви. Підтримувати запити від міст та медичних закладів щодо отримання необхідного обладнання є частиною наших обов’язків. Для їхнього виконання пропонувати службовим особам хабарі непотрібно», – написала Уляна Супрун.

В.о. міністра додала, що щакі спроби отруюють намагання Уряду відновити довіру суспільства до державної служби. Це також не дозволяє українцям вибратися з темного минулого і розвиватися.

«Прошу українців підтримати детективів НАБУ та прокурорів CАП, які попри будь-які настрої у суспільстві дуже багато працюють для того, щоб боротися з корупцією у вищих ешелонах влади», – зазначила урядовиця.

Нагадаємо, йдеться про Олександра Богачова – помічника нардепа Олега Ляшка, який назвав звинувачення абсурдним і політичним замовленням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: