У НАБУ розповіли про зростання кількості заяв про корупцію від бізнесу

4q2a0751_0
Артем Ситник. Фото: прес-служба НАБУ

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник розповів, що у 2017 році збільшилась кількість заяв про можливі корупційні правопорушення від представників бізнесу.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

«Впродовж минулого року ми помітили зростання кількості заяв до Бюро про можливі корупційні правопорушення від представників бізнес-середовища, що намагаються відстояти свої законні права. Це викликане тим, що НАБУ показало себе як дійсно незалежний антикорупційний орган, для якого немає недоторканих. Однак є причина, через яку похвалитися цілковитою довірою бізнесу не можемо - це проблема розгляду справ у судах», - зазначив Ситник.

За його словами, після звернення до НАБУ, відкриття кримінального провадження, низки слідчих дій і скерування справи до суду, представник бізнесу як заявник часто залишається розчарованим.

«Хоча правоохоронні органи й зробили все від них залежне, суд не має можливості зосередитися на розгляді справи. Тому особа, яка обґрунтовано підозрюється детективами, залишається на волі і більше того — має всі важелі, щоб продовжувати тиснути на бізнес», — зазначив директор НАБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: