Українські спортсмени не братимуть участь в змаганнях, що проходять на території РФ, - Жданов

630_360_1481887708-2501
фото: Укрінформ

Міністр молоді і спорту Ігор Жданов заявив, що українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ.

Про це він написав у Facebook, де також зазначив, що підписав відповідний наказ щодо заборони участі національних збірних команд України на території Російської Федерації.

«Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій. Тому я підписав новий наказ - про те, що згідно із нещодавно прийнятим законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ», - йдеться в дописі Жданова.

«Хочу додати, що змагання в Росії, з оглядом на внутрішню і зовнішню політику цієї держави, є просто небезпечними для наших спортсменів», - написав міністр.

Також він нагадав, що Міністерство молоді та спорту та він, як міністр, закликали міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту, та яка є порушником кодексу ВАДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: