Вибух біля меморіалу «Львівських орлят» – елемент гібридної війни, – Синютка

DSC_4395_1421668114_613x437.79534227241_3_0

Вчорашній вибух на Личаківському кладовищі Львова біля меморіалу «Львівських орлят» здійснено особами, які не представляють ні українську, ні польську сторону.

Таку думку висловив в ефірі радіостанції Голос Столиці голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

«Цей випадок, що стався вчора близько 10 години вечора, коли ззовні кладовища, де є польські військові поховання, було кинуто вибуховий пристрій, який вибухнув на території кладовища, я переконаний, зробила не українська і не польська сторона. Це зробили люди, які, я вважаю, є виконавцями замовлення на гібридну війну за тисячі кілометрів від лінії зіткнення, щоб просто дестабілізувати відносини між українцями і поляками», – сказав він.

Чиновник також підкреслив, що щонайменше за останні 3 роки, які він очолює регіон, у Львівській області не було ніяких конфліктів на національному чи релігійному грунті.

Нагадаємо, за повідомленням, департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА, 13 березня о 21:40 невстановлена ​​особа закинули на територію Личаківського кладовища біля меморіалу «Львівські орлята», ймовірно, гранату РГД-5, яка вибухнула, залишивши воронку діаметром близько 20 см. Потерпілих не було. Поліція розслідує інцидент за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: