Завтра Львівщину відвідає президент Австрії

1019367442_1521024853_600x340_3_0

Завтра, 15 березня, в межах офіційного візиту в Україну, Федеральний Президент Республіки Австрія Александер Ван дер Беллен відвідає  Львівщину.

Завтра, 15 березня, в межах офіційного візиту в Україну, Федеральний Президент Республіки Австрія Александер Ван дер Беллен відвідає  Львівщину, передає ЛОДА.

Александер Ван дер Беллен зустрінеться із керівництвом області та проведе відкриту лекцію для студентів.

Зазначимо, що Федеральний Президент Республіки Австрії Александер Ван дер Беллен перебуває в Україні з офіційним візитом на запрошення Глави Української держави.

В межах візиту у присутності Президента України Петра Порошенка та Федерального Президента Республіки Австрія Александера Ван дер Беллена вже підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Австрія про співробітництво у галузях освіти, науки та культури.

Міжурядова Угода є рамковою і визначає погоджені сторонами напрямки та форми співробітництва у сферах освіти, науки і культури. Зокрема, йдеться про співробітництво у сферах викладання та досліджень між вищими навчальними закладами та іншими науковими установами, обміни студентами і викладачами.

Також сторони підтримуватимуть організацію культурних заходів: гастролей, виставок, концертів, фестивалів, театральних вистав та інших мистецьких акцій. Заохочуватимуть контакти між музейними установами і бібліотеками.

Для реалізації положень Угоди передбачено створення змішаної Комісії, до складу якої входитимуть представники відповідних органів держав Сторін. Засідання Комісії мають проводитися, як правило, раз на 4 роки. Завданнями Комісії є оцінка стану реалізації домовленостей та конкретних проектів, підготовка пропозицій щодо подальшої співпраці, включаючи організаційні та фінансові питання.

Окрім цього, Угода містить положення про підтримку діяльності майбутнього «Українського інституту» в Республіці Австрія.

Угода набуває чинності після завершення Сторонами відповідних внутрішньодержавних процедур – ратифікації Верховною Радою України та схвалення Національною радою Австрії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: