У Держдепі різко відреагували на візит Путіна до анексованого Криму

8_main

Держдепартамент Сполучених штатів прокоментував візит президента Росії Володимира Путіна в тимчасово анексувала Крим заявою «Крим це Україна».

Про це інформує офіційний представник Держдепу Гізер Нойєрт на сайті Держдепу США, передає РБК-Україна.

«Ми підтверджуємо нашу прихильність суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Крим є частиною України, і наші санкції щодо Криму залишаться в силі доти, поки Росія не поверне контроль над півостровом в Україні», - заявляє Держдеп США.

«Чотири роки тому Росія провела незаконний, сфабрикований «референдум» в Україні, марно намагаючись, узаконити передбачувану анексію української території. Жителі Криму були змушені голосувати під пильним наглядом озброєних російських військ. Затвердження Росії про те, що українська сторона зробила вільний вибір, в цьому фіктивному «референдумі» не викликає довіри», - йдеться в заяві.

Як повідомляє Держдеп, в своєму передвиборному зборах у тимчасово окупованому Криму Путін «повторив неправдиві заяви Росії про посягання на українську територію в ще одному відкритому допущенні. Російський уряд нехтує міжнародним порядком і не поважає територіальну цілісність суверенних держав».

Відзначається, що протягом останніх чотирьох років Росія проводила кампанію примусу і насильства, націлену на всіх, хто виступав проти її спроб анексії.

«Російська окупаційна влада піддали кримських татар, етнічних українців, проукраїнських активістів, членів громадянського суспільства та незалежних журналістів політично мотивованим переслідуванням і триваючим репресіям, методично придушуючи неурядові організації та незалежні ЗМІ», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 14 березня Путін прибув в анексувати Крим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: