У Росії з літака випав вантаж золота

755211006381422

При вильоті з аеропорту Якутська у Ан-12 зірвало стулку люку. На борту були золоті зливки загальною масою 9 тонн, частина з них розсипалася.

При вильоті з аеропорту Якутська у Ан-12 зірвало стулку люку. На борту були золоті зливки загальною масою 9 тонн, частина з них розсипалася, передає РБК.

Ринкова вартість вантажу – близько 22 млрд руб. Цей обсяг дорівнює 40% видобутку золота в Якутії.

За даними Sakhaday, літак перевозив золоті зливки. Він летів за маршрутом рудник «Купол» – Красноярськ, в аеропорту Якутська літак мав дозаправитися.

Загальна маса вантажу, що перевозиться - 9 тонн, передає портал. Виходячи з облікових цін ЦБ в 2 425,42 руб. за грам, вартість знаходився на борту літака золота становить 21,8 млрд руб.

Відзначається, що через неправильну фіксацію вантажу, у нього відірвало частину рампи. Вона впала в Якутську неподалік від авторинку «Лера». Частина вантажу прокидалася на злітно-посадкову смугу. Уточнюється, що вже знайдені 172 зливка по 20 кг кожен. Чи всі злитки були виявлені, поки не ясно.

За інформацією поліції, яку наводить ТАСС, вага вантажу, яка загубилася – близько трьох з половиною тонн.

В результаті інциденту ніхто не постраждав. На борту літака було п'ять членів екіпажу.

Як уточнює агентство YakutiaMedia з посиланням на очевидців, крім золота, літак віз діаманти і платину. Частина вантажу виявилася на льотному полі. Силовики оточили територію, в аеропорту встановлено посилений контроль поліції.

Як зазначається на сайті аеропорту, літак належить авіакомпанії «Німбус». Перед вильотом Ан-12 перевірили техніки. Згідно із заповненими ними документам, літак був справний. Екіпаж прийняв рішення про повернення повітряного судна до Якутська. Літак благополучно приземлився в аеропорту Маган в 12 км від міста.

Проводиться перевірка для встановлення причин події.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: