Для Львова протягом року закуплять 50 тролейбусів

e51ee3d7566443dbd78d258cbc884a93
Фото ілюстративне. Джерело: Корпорация Электрон

16 березня Європейський банк реконструкції та розвитку, Львівська міська рада і ЛКП «Львівелектротрнас» підписали Угоду про наміри кредитного фінансування для проекту модернізації громадського тролейбусного транспорту.

Про це повідомляє Дивись.info.

Місто має отримати 15 мільйонів євро кредитних коштів і 2 мільйони — грантових. Ці кошти підуть на придбання 50 тролейбусів, реконструкції депо та модернізації зношених елементів контактних мереж електричного транспорту міста.

«Ми плануємо профінансувати закупівлю нових тролейбусів, адже середній вік цього транспорту у Львові становить близько 20 років. Ми також плануємо профінансувати тролейбусну інфраструктуру спільно з містом, зокрема, реконструкцію депо, модернізацію зношених елементів контактних мереж, — пояснив старший банкір ЄБРР Денис Гайовий. — Ми очікуємо, що технічна оцінка буде завершена за два місяці, щоби ми швидше могли перейти безпосередньо до закупівель. Тендер має закінчитися орієнтовно влітку і, думаю, тролейбуси мають поїхати вже восени».

Якої фірми будуть нові тролейбуси — невідомо, адже переможця обиратимуть шляхом проведення тендеру.

Реконструювати планують депо на вулиці Тролейбусній і Промисловій. За словами директора ЛКП «Львівелектротрнас» Олега Берези, роботи можуть початися у 2019 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: