Працівниця «Укргазбанку» влаштувала злочинну оборудку на 250 мільйонів

93811F2F-400E-4853-81D2-28063901F2AE_w1023_r1_s

Затримано підозрювану в організації злочинної схеми по заволодінню коштами «Укргазбанку» у сумі 250 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва у п'ятницю, 16 березня.

Встановлено, що у 2015 році вказана особа, під приводом надання послуг з вирішення проблемної заборгованості, умисно та за попередньою змовою з іншими особами, організувала підроблення ряду документів щодо відчуження кредитного портфелю.

Зловмисниця створила низку фіктивних підприємств, призначивши їх керівниками підконтрольних осіб, та залучила у якості співвиконавців інших осіб, які підшукали нотаріуса, що засвідчив незаконні угоди.

Внаслідок зазначених дій банк був позбавлений права вимоги по кредиту, а майно яке перебувало у заставі банку на суму 250 млн грн, незаконно вибуло з-під його іпотеки.

38-річній жінці повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах, підробленні документів, привласненні владних повноважень, підкупі особи, яка надає публічні послуги, та фіктивному підприємництві.

Наразі за клопотанням прокуратури відносно зловмисниці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

До слова, прокуратура Києва підозрює колишнього заступника голови правління «Укргазбанку» в службовій халатності і підробці, унаслідок чого банку було завдано збитків у розмірі 155 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: