В окупованому Донецьку помер відомий український професор

8d8eab1f-dca8-4a5c-aa8d-614f5da44a6b

Валентину Мамутову було 90 років.

15 березня в окупованому Донецьку на 91 році пішов з життя академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор Валентин Мамутов. Він помер після тривалої хвороби.

Про це повідомила прес-служба Інституту економіко-правових досліджень НАН України.

«Валентин Карлович - людина з великим серцем, який з турботою ставився до колег, друзів і знайомих. Не було і жодної миті, коли б він не прислухався до тих проблем, з якими зверталися до нього не тільки науковці, а й практикуючі юристи, представники центральних та місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ і організацій», - йдеться у повідомленні НАН України.

Як зазначається, Мамутов очолював Інститут економіко-правових досліджень в Донецьку, а згодом став його почесним директором. Після початку війни на Донбасі інститут переїхав у Київ. Однак через хворобу родичі професора не змогли його перевезти на підконтрольну територію. Мамутов до останнього дня свого життя жив у Донецьку.

Довідка: Валентин Карлович Мамутов народився 30 січня 1928 року в Одесі. У 1969—1992 роках — завідувач відділу і заступник директора Інституту економіки промисловості АН України, 1992 — 2013 роки — директор, з 2013-го почесний директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України. Нагороджений державними нагородами СРСР.

Наукові праці присвячено економіко-правовим проблемам управління суспільним виробництвом. Розвинув теорію господарського права, розробив рекомендації з антимонопольного права і запобігання «тінізації» економіки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: