У США звільнили заступника директора ФБР Маккейба, якого критикував Трамп

E5AD654E-D15F-44FC-9E43-7F3B7A1C6BD0_w1023_r1_s

Американський генеральний прокурор Джеф Сешнз пізно ввечері 16 березня звільнив заступника директора Федерального бюро розвідки (ФБР) Ендрю Маккейба, якого критикував президент США Дональд Трамп через те, що він показав «упередженість» у розслідуванні зв’язків між його кампанією та Росією.

Сешнз заявив, що звільняє Маккейба за два дні до його запланованого виходу на пенсію за рекомендацією Генерального інспектора ФБР і служби професійної відповідальності.

Прокурор зазначив, що слідчі у ФБР «дійшли висновку, що Маккейб зробив несанкціоноване розголошення інформаційним ЗМІ та неодноразово був невідвертий – в тому числі під присягою».

Звільнення сталося через дев’ять місяців після того, як Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі, який контролював розслідування щодо втручання Росії в президентські вибори в 2016 році.

Що цікаво, Маккейба звільнили за півтора місяці до його виходу на пенсію.

На це звільнення відреагував президент США Дональд Трамп. Свій коментар він уже звично опублікував на сторінці у Twitter.

«Ендрю Маккейб звільнений, чудовий день для працелюбних чоловіків та жінок з ФБР, чудовий день для демократії. Лицемірний Джеймс Комі (колишній директор ФБР, – ред.) став його начальником і виставив Маккейба хлопчиком з церковного хору. Він знав все про брехню та корупції, які відбуваються на високих рівнях ФБР», – написав Трамп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: