Український телеканал потрапив у скандал з картою без Криму 

31a7a974-2ba9-453c-ac15-bcba44b8b19a

16 березня телеканал UA:Перший показав у прямому ефірі карту України без окупованого Росією Криму.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook журналіст Галина Плачинда. Вона опублікувала скріншот даного кадру.

«Перший Національний демонструє карту України без Криму. Власне, це все, що потрібно знати про стан інформаційного простору цієї країни», - написала журналіст.

Керівництво каналу на офіційному сайті визнало, що зробило помилку і принесло свої вибачення. Це пояснили технічною помилкою.

«Сьогодні, 16 березня, у вечірньому випуску новин на UA: Перший в прямому ефірі сталася технічна помилка, в результаті якої глядачі 27 секунд бачили карту України з помилками. Зокрема, на карті не були відображені назви областей і міст, а також показана територія без півострова Крим», - сказано у зверненні.

«Коли дизайнер новин робив графіком для прогнозу погоди, він працював з єдиним шаблоном, який використовується для візуалізації всіх подій. Помилково, вимикаючи непотрібні для цієї новини елементи, дизайнер вимкнув і кілька потрібних шарів: зображення Криму і назви всіх областей. А оскільки цей слайд готувався вже під час прямого ефіру новин, у випускає режисера не було можливості його перевірити. Тому глядачі побачили такі критичні і грубі помилки. Команда просить вибачення у всіх глядачів», - підсумували на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: