Україна і Кувейт домовилися про співробітництво у військовій сфері

65aa9b283cee980d820fc300f82c32f1_1521371366_extra_large
Фото: прес-служба президента

Між Україною і Кувейтом підписано низку документів про двостороннє співробітництво за результатами переговорів Президента Петра Порошенка й еміра Держави Кувейт Сабаха Аль-Ахмада Аль-Джабера Ас-Сабаха.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Зокрема, укладення міжурядової Угоди про співробітництво у військовій та інших сферах створить правові рамки для здійснення співробітництва в оборонній сфері, в галузі оборонної промисловості та логістики, військової освіти та підготовки персоналу.

Сторони також домовились про взаємний обмін розвідувальною та іншою спеціалізованою інформацією, співпрацю між оборонно-промисловими комплексами, постачання озброєння, військової техніки та іншої продукції військового призначення, обслуговування, ремонт та модернізацію військової техніки та обладнання.

Крім того, документом створюються правові рамки у питаннях розробки та реалізації у разі необхідності відповідних програм, проведення спільних наукових досліджень, спільного виробництва та продажу оборонного обладнання шляхом використання технологій.

Підписаний Меморандум про взаєморозуміння між урядом України та урядом Держави Кувейт про співробітництво у молодіжній сфері, сфері фізичної культури і спорту закріплює намір сторін сприяти розвитку дружніх зв’язків між громадськими молодіжними організаціями, громадськими організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості, а також науково-дослідницькими установами, які займаються проблемами молоді, фізичної культури і спорту України та Кувейту, шляхом участі представників обох держав у спортивних і молодіжних двосторонніх заходах, науково-практичних конференціях, семінарах, симпозіумах тощо.

Сторони також засвідчили свої наміри щодо обміну фахівцями, науковими публікаціями та відповідною інформацією в цій сфері.

Крім того, підписано Меморандум про взаєморозуміння та наукове співробітництво між Національною академією наук України та Кувейтським інститутом наукових досліджень.

Документ закріплює домовленість сторін розвивати довгострокове взаємовигідне науково-технічне співробітництво у таких галузях, як екологія, біотехнології, харчові технології, дослідження води, нафтохімія, альтернативні види палива, нанотехнології тощо, шляхом спільного використання наявного обладнання та приміщень, інформації, досвіду та розробок, обміну науково-технічним персоналом, спільної реалізації проектів, з метою скорочення витрат, які є необхідними для розроблення та реалізації технологій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: