У Львові взялися за ремонт театрів: що вже зробили та що планують (фото)

IMG_0104

У Львові ведуться активні роботи із реставрації та ремонту театрів міста. Сьогодні,19 березня, міські чиновники оглянули процес виконання робіт у Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки, передає кореспондент IA Дивись.infо.

Як розповіла директорка, художня керівниця театру імені Лесі Українки Ольга Пужаковська, минулого року було виготовлено пакет капітальних ремонтних робіт всіх фасадів і дахів драматичного театру ім. Лесі Українки.

«Загальний кошторис ремонтних робіт складає 10,5 млн. У 2017 році ми вже реалізували 1,5 млн, за які частково зробили дахи, які складаються із м’якої покрівлі. Тобто зробили парапети, карнизи і частково відновили стіни, які були в аварійному стані», - розповіла Пужаковська.

За її словами, у 2018 році театру виділили більше грошей, - вже 3,5 млн і театрали сподіваються на те, що вдасться якнайшвидше закінчити всі роботи ззовні, щоб приступити до робіт всередині театру.

«Ми плануємо завершити цього року всі фасади, дахи, для того, аби можна було приступати до внутрішніх робіт. Окрім того, в нас є стелі із великими провалинами», - пояснює директорка театру.

Вона також розповіла, що всередині найбільші проблеми театр має із системою опалення, яку треба потрібно замінити.

«Місто цього року виділило півмільйона гривень на ремонт опалення. В планах, окрім цього, потребує ремонту система електромереж, оскільки в театрі частково алюмінієва проводка, яка вже слабенька і не витягує всю потужність роботи», - зазначила Ольга Пужаковська.

Театрали також планують привести до ладу малу сцену. «Це зможе стати простором, в якому матимуть змогу реалізовувати свої плани молоді митці Львова, які хочуть розвиватися, але не мають де це робити», - додала вона.

Виконання робіт оглянув міський голова Львова Андрій Садовий, який зазначив, що драматичний театр ім. Лесі України є професійним, але «те, як відбувається процес реконструкції, в першу чергу, нагадує аматорство».

«Я попросив підготуватися до наступного разу, щоб можна було продемонструвати весь комплекс робіт, які потрібно ще зробити. Розписати все це по роках, щоб ми бачили, скільки коштів потрібно скерувати, адже ця будівля знаходиться в аварійному стані», - сказав Садовий.

«Багато інших театрів потребують також ремонту. Ми собі поставили за мету, щоб всі театри міста довести до пуття. На жаль, дуже часто в нас ремонтними роботами займаються митці. Я маю велику повагу до творчих людей, до їхніх креативних вмінь та навиків, але хотів, щоб митці займалися мистецтвом», - наголосив міський голова Львова.

Своєю чергою, директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда відзначила, що у місті працюють над тим, щоби до Львова на театральні вистави їхали гості і туристи. «Кожен наш театр має бути відремонтований, в хорошому стані, щоби туди дійсно хотілося прийти, а для акторів і для колективів хочеться, щоби їм хотілося творити», - каже пані Наталія.

Вона розповіла, що місто має 5 муніципальних театрів. «В минулому році ми розпочали роботи саме по театру імені Лесі Українки. Ми маємо ПКД на реставраційно-ремонтні роботи дахів та фасадів на загальну суму 10,5 млн грн. Минулого року було виконано протиаварійні роботи, тому що була в аварійному стані стіна, протікали дахи, в тому числі і на велику сцену. Було замінено покриття дахів і зроблено протиаварійні роботи стін на суму 1,5 млн грн», - зазначила директорка департаменту.

Що стосується театру «Воскресіння», то в міські чиновник запевнили, що в цьому році планують завершити ремонт, який там відбувається.

«Минулого року у Першому українському театрі для дітей та юнацтва ми зробили умови доступності. Також ми виграли маленький грант і отримаємо 50 тис грн на те, щоби закупити аудіоапаратуру для незрячих людей, яка стане першою з міських театрів», - додала Бунда.

Зазначимо, протягом 2018 року ремонтні роботи проводитимуть в чотирьох театрах, а саме: академічний духовний театр «Воскресіння», Перший український театр для дітей та юнацтва, драматичний театр ім. Лесі Українки, академічний театр ім. Леся Курбаса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: