Як зекономити на ремонті квартири у новобудові

mujna_chas
Фото: ілюстративне. Джерело: stroim.kharkov.ua

У цьому тексті експерти діляться порадами, як здешевити ремонт у помешканні.

Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Перше, із чим стикаються щасливі власники квартир у новобудовах – ремонт. Звичайно, кожен хоче оптимізувати витрати на нього. Пропонуємо до уваги кілька способів, як це зробити.

Подумайте про ремонт заздалегідь

Експерти наполегливо радять подумати про ремонт ще на етапі вибору квартири. Мова йде про те, що частина забудовників пропонує базовий ремонт, який вже включений у вартість квадратного метра. Тому перепитуйте про такі бонуси у відділі продажів. До прикладу, у компанії «Львівська Мрія» можна придбати квартири, де є уже змонтована система опалення готова до запуску, якісна стяжка та штукатурка.

«Базово у нас передбачена стяжка та ідеальна штукатурка, - говорить пані Христина, менеджер з продажів компанії «Львівська Мрія». - Я не дарма говорю про якість штукатурки, адже на цьому наголошували чимало клієнтів, які уже заселилися у наші будинки. Всі говорять, що штукатурка – дуже хорошої якості й це позбавило їх необхідності витрачати додатковий час і гроші на те, аби переробити її».

Крім цього, варто дізнатися, чи входить до базових безкоштовних послуг забудовника. «У будинках «Львівської Мрії» ненесучі конструкції можна переплановувати, люди малюють свій проект, як би вони хотіли бачити власну оселю, і наші працівники вже мурують стіни за побажанням клієнта, – розповідають у відділі продажів. – І технічний паспорт на квартиру вже отримується на таку, яку вони намалювали. Це дуже подобається клієнтам, адже одну й ту саму квартиру кожен може підлаштувати саме для себе. Комусь треба більшу кухню, комусь – з великої кімнати зробити дві менші, тобто це така річ, яка є дуже великою перевагою. Цією безкоштовною послугою користується 99% наших клієнтів».

Також, як розповіли у компанії, якщо майбутній клієнт хоче облаштувати у помешканні теплу підлогу, зробити це можна ще на етапі будівництва будинку. Відповідно, можна зекономити, бо не буде потреби знімати «рідну» стяжку й заливати її наново.

Як економити під час ремонту

Фахівці ремонтної сфери говорять, що є кілька пунктів, на яких можна зекономити під час проведення ремонту. Звичайно, перший із них – дизайнер. Якщо є потреба дещо скоротити ремонтні бюджети, то саме цей пункт можна сміливо викреслити першим. Натомість, при проведенні ремонту можна покладатися на власний смак і поради у спеціалізованих журналах або інтернеті. Там можна навіть підшукати готовий проект, який припаде до душі, але не вимагатиме жодної додаткової копійки сімейного бюджету.

Наступний пункт для економії – придбання будматеріалів. Краще присвятіть цьому процесу власний час і самостійно обирайте всі необхідні матеріали. По-перше, ви економите гроші на посередниках у вигляді спеціалістів із ремонту, по-друге, ви зацікавлені в оптимізації витрат, тому підшукаєте акційні пропозиції. Ще одна порада - попитати у друзів про дисконтні картки у будівельних магазинах, гіпермаркетах тощо. Тут також важливо правильно розрахувати кількість необхідних матеріалів, аби не витрачати кошти на зайві.

Спеціалісти з ремонтної сфери радять проводити ремонтні роботи у зимовий час, адже в цей період найнижчі розцінки як на матеріали, так і на послуги.

На чому не варто економити ніколи

Як і в будь-якому іншому питанні, в питанні економії на ремонті важлива золота середина. Тому експерти з ремонтів радять ні за яких умов не економити на кількох важливих пунктах.

По-перше, не варто економити на самій квартирі. Якщо при схожій ціні за квадратний метр у вас є, наприклад, вибір: обрати цегляний будинок чи монолітно-каркасний, обов’язково надавайте перевагу першому варіанту. Детальніше про це ми вже писати тут, тому зверніть увагу, що елементи теплозбереження можуть у майбутньому дозволити вам економити на опаленні. Репутація забудовника і відгуки мешканців його будинків підкаже, хто якісно виконує будівельні роботи й дає найбільше бонусів клієнтам.

По-друге, не економте на майстрах. Найдешевша пропозиція на ринку – не завжди найвигідніша. Ще одна важлива деталь у цьому аспекті – не намагайтеся найняти універсального робочого, краще звернутися до спеціалізованої бригади або в профільну фірму. Це дозволить зробити ремонт «під ключ» швидко і недорого, а головне отримати гарантії на надані послуги.

По-третє, не економте на якості матеріалів. Не обов'язково купувати елітні бренди, досить лише знайти виробника з хорошою репутацією.

 Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

 Львівська Мрія – на ринку Львова вже 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК “Львівська Мрія” в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла. ЖК “Львівська Мрія” неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі “Кришталева цегла”, як якісний забудовник. ЖК “Львівська Мрія” – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу:

м. Львів, вул. Рубчака, 11

вул. Кн. Ольги, 1

тел.: (032) 241-08-08

(097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: