ЄС не визнає російські «вибори» в Криму

B9311865-3716-4A0D-B709-23720DE39D29_cx0_cy6_cw0_w1023_r1_s

Євросоюз не визнає проведення Росією президентських виборів на території Кримського півострова.

Про це йдеться у поширеній у понеділок заяві Європейської служби зовнішньої діяльності, повідомляє Укрінформ.

«Євросоюз не визнає нелегальну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові», - наголосили в ЄС.

Як зазначається, спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, включаючи представників від країн-членів ЄС, не здійснювали жодного моніторингу на нелегально анексованих територіях.

«ЄС залишається непорушним у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України», - запевнили у Європейській службі зовнішньої діяльності.

При цьому Євросоюз, беручи до уваги попередні оцінки міжнародно визнаної спостережної місії ОБСЄ, наголосив, що президентські вибори в РФ пройшли під повним правовим і політичним контролем та триваючим тиском на опонентів.

Спостережна місія ОБСЄ також зафіксувала обмеження свободи зібрань, об’єднань та висловлювань, а також у процесі реєстрації кандидатів. Це обмежувало їхню політичну діяльність.

«Ми очікуємо, що Росія виправить ці порушення і недоліки, які не відповідають зобов’язанням РФ перед ОБСЄ та іншим міжнародним зобов’язанням», - підкреслили в ЄС.

Як повідомлялося, у неділю, 18 березня, в РФ відбулися вибори президента, на яких Володимир Путін отримав, за даними російської ЦВК, понад 76% голосів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: