Львівський депутат обурений преміями голови РДА та його заступників

IMG_0226

Депутат Львівської обласної ради Михайло Ковалик вимагає обмежити премії держслужбовців, передає кореспондент Дивись.info.

Про це він заявив під час сесії ЛОР. Депутата обурили розміри премій голови Яворівської РДА та його заступників.

«Як всім нам відомо, одною з найвищих державних премій є Шевченківська премія. Але не тільки президент може дати таку велику премію. Таку ж премію, або й більшу, можна отримати в Яворівському районі, працюючи на посаді голови або навіть заступників РДА», – заявив депутат.

За його словами, голова Яворівської РДА Орест Хлян у 2017 році заробив понад 420 тис. грн, а двоє його заступників 404 тис. та 354 тис. грн.

«Керівництво Яворівської РДА знайшло цілком легальний спосіб грабувати районний бюджет, адже сумарно їхні отримані доходи за 2017 становлять понад 1 млн 150 тис. грн. Вважаю неприпустимими такі великі доходи з бюджету, тому звертаюсь до Президента України, голови Верховної Ради та Прем’єр Міністра заборонити або обмежити преміювання службовців у таких розмірах. До слова, пан Хлян за 2017 рік заробив понад 400 тис. грн, а Президент України – 366 тис. грн у 2016 році», – додав депутат.

Під час звіту голови ЛОДА Михайло Ковалик ще раз висловив свої претензії до голови району. Олег Синютка пообіцяв окремо обговорити цю ситуацію з депутатом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: