Польський депутат спалив портрети Бандери і Шухевича біля посольства України (відео)

29425693_1826009780776951_3360069786015891456_n

Польські націоналістичні організації у понеділок, 19 березня, провели під посольством України в Варшаві акцію, на якій спалили портрети Степана Бандери та Романа Шухевича.

Подію у своєму Facebook описав один із її учасників польський депутат Роберт Вінніцкі від ультранаціоналістичної партії «Рух народовий», яка представлена у польському Сеймі всього одним депутатом.

За його словами, націоналістична акція стала прямою відповіддю на марш націоналістів у Львові два тижні тому. Крім «Руху народового» до неї долучилися представники націоналістичних організацій «Національно-радикальний табір» і «Всепольська молодь».

Вінніцкі називає марш у Львові неонацистським та стверджує, що він був проведений у честь «відповідального за геноцид на Волині» Романа Шухевича.

Під час акції лунали гасла «Бандерівці – убивці», «Шухевич – злочинець» і «Сором за Україну». Маніфестати закликали уряд Польщі «кардинально змінити свою політику стосовно Києва».

Наприкінці націоналісти спалили портрети Степана Бандери і Романа Шухевича.

Посольство України у Польщі засудило маніфестації польських націоналістичних організацій з «антиукраїнською пропагандою».

Як йдеться у заяві відомства, посольство України в Республіці Польща засуджує маніфестацію окремих польських націоналістичних організацій, які 19 березня зібралися біля Посольства у Варшаві і виголошували антиукраїнську пропаганду».

«Свідомо чи несвідомо, але своїми діями та висловлюваннями вони розпалюють нетерпимість, діють на користь Кремля, в імперській політиці якого немає місця для існування ані вільної України, ані вільної Польщі та демократичної Європи», - підкреслило українське посольство.

Водночас, як повідомляється, до українського посольства прийшли також поляки, які висловили солідарність з Україною та українським народом під гаслом «За гідність вашу і нашу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: