РФ і Китай заблокували скликання Радбезу ООН по Сирії

1032016662

Представники РФ і Китаю заблокували проведення засідання Радбезу ООН, на якому мали заслухати комісара організації з прав людини Зейда Раад аль-Хусейна щодо ситуації в Сирії.

Про це повідомляє Reuters, передає Українська правда.

«Ми не бачимо жодних підстав для цієї зустрічі, оскільки права людини не є предметом порядку денного Ради Безпеки», - заявив заступник постійного представника РФ при ООН Геннадій Кузьмін.

Франція, яка була ініціатором засідання, вважає, що Рада повинна мати всю необхідну інформацію для розуміння кризи, яку вона вивчає, зокрема, щодо прав людини.

Але представник Росії виступив за проведення процедурного голосування, у результаті якого не вистачило одного голосу для проведення засідання.

«За» проголосували Велика Британія, США, Франція, Нідерланди, Швеція, Польща, Перу і Кувейт, «проти» - Росія, Китай, Казахстан і Болівія, три країни утрималися.

Повідомляється, що всі, хто проголосував «за», крім Кувейту, пізніше провели неофіційну зустріч, на якій також очікувався виступ аль-Хусейна.

Як відомо, щонайменше 30 людей загинули в суботу, 17 березня, унаслідок авіаударів по сирійському району Східна Гута.

Як повідомлялось, унаслідок інтенсивних ударів сирійського режиму по контрольованому повстанцями району Східна Гута загинуло більше 800 мирних жителів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: