Росія хоче вже у травні пустити легковики мостом через Керченську протоку

114501

Російська влада планує у травні відкрити міст до анексованого Криму через Керченську протоку для легкового транспорту й пасажирських автобусів.

Про це повідомляє Міністерство транспорту Російської Федерації.

«У зв'язку з планами будівельників Кримського моста ввести автодорожню частину Кримського моста в експлуатацію зі значним випередженням, у травні 2018 року, Міністерство транспорту РФ розглядає поетапну схему організації руху новою трасою через Керченську протоку.

На першому етапі – одразу після введення моста – проїзд буде відкрито для легкового транспорту та автобусів, які забезпечують пасажирські перевезення», – уточнює Мінтранс РФ.

А також у міністерстві додали, що відкриття руху для вантажного транспорту планується на другому етапі – в кінці 2018 року, як і було намічено початковими графіками.

Виняток передбачено для вантажного та технологічного транспорту, задіяного в будівництві залізничної частини «Кримського моста».

«Транспорт будівельників зможе пересуватися по Кримському мосту відразу після відкриття його автодорожньої частини.

Рішення обумовлено оптимізацією логістичних потоків у піковий літній сезон для зниження навантаження на дорожню мережу Керченського і Таманського півостровів», – пояснює відомство окупантів.

У Росії планують, що в травні буде забезпечений наскрізний проїзд на 40-кілометровому автопідході з боку таманського берега (від чинної федеральної траси А-290 до Кримського моста), без введення в експлуатацію транспортних розв'язок із місцевою дорожньою мережею».

«Одночасно на кримській стороні до відкриття руху в робочому режимі буде готовий автопідхід від Кримського моста до розв'язки з трасою «Таврида». Далі рух буде йти двома смугами існуючої дороги Керч – Сімферополь.

До кінця 2018 року мають бути готові дві нові смуги «Тавриди» до Сімферополя, а також буде введено в повному обсязі автопідходи до Кримського мосту, що дозволить зняти тимчасові обмеження на рух вантажного транспорту трасою через Керченську протоку», – стверджує російське відомство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: