Росіянка, яка була інформаторкою вбитої на Мальті журналістки, здалася в Греції

dafne_galisija_348
Журналістка Дафне Каруана Галісія

Колишня працівниця банку, яка була інформатором вбитої на Мальті журналістки Дафне Каруани Галіції, здалася грецькій поліції і була заарештована на вимогу Мальти.

Про це повідомляє ЄП з посиланням на The Times of Malta.

Колишня працівниця банку «Pilatus» Марія Єфімова була джерелом інформації про те, що панамська компанія Egrant належала Мішель Мускат - дружині прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

Вбита журналістка опублікувала рахунки, передані Єфімовою, в яких містилися деталі про те, що Egrant отримала $1 мільйон від правлячої родини Азербайджану. Це історія призвела до серйозного політичного скандалу на Мальті.

Єфімова також надала докази у справі про офшори в комітеті Європейського парламенту.

Мальтійські прокурори видали європейський ордер на арешт Єфімової, яка залишила Мальту торік і поїхала з сім'єю до Греції. Прокуратура підозрює її у заволодінні коштами.

За даними видання, Єфімова добровільно здалася поліції. Також повідомляється, що вона приїжджала до Афін, щоб проголосувати на виборах президента РФ.

Торік Єфімова заявляла про погрози на адресу її родини в Росії. Кримінальну скаргу проти неї подав банк «Pilatus», Єфімова пропрацювала там всього три місяці у 2016 році.

Грецька поліція підтвердила затримання Єфімової.

Євродепутат з Португалії Ана Гомеш закликала прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса забезпечити захист Єфімової та її сім'ї.

«Небезпека реальна», - написала Гомеш, яка у січні минулого року очолила делегацію Європарламенту на Мальті і вивчала ситуацію із дотриманням верховенства права.

Нагадаємо, 16 жовтня 2017 року на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers та звинувачувала у корупції мальтійського прем’єр-міністра.

Журналістка розслідувала можливу причетність мальтійських партій до лівійсько-італійської афери з контрабанди дизпалива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: