У Львівській міськраді хочуть удосконалити правила проведення Громадського бюджету

sharing (1)

На засіданні комісії конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва ЛМР розглянули проект ухвали «Про внесення змін до ухвали “Про затвердження Положення про громадський бюджет м. Львова“».

Для удосконалення умов подання та голосування за проекти громадського бюджету управлінням «Секретаріат ради» було ініційовано консультації з громадськістю щодо внесення змін до Положення про громадський бюджет м. Львова. У рамках консультацій відбулась зустріч з мешканцями для обговорення внесення змін до Положення. Крім цього, було проведено електронне опитування  серед авторів проектів 2016 та 2017 року. Для розгляду поданих пропозицій створено робочу групу, до складу якої увійшли депутати Львівської міської ради, представники громадськості та автори великих проектів – переможців.

За словами голови комісії Андрія Пундора, у цій редакції були враховані побажання, які висловлювались мешканцями на консультаціях та у письмовому вигляді.

«Минулорічний громадський бюджет показав, наскільки він важливий для львів'ян. Тому наша думка - потрібно далі просувати цей інструмент громадської участі, інструмент впливу громадян на формування бюджету. Ми, як депутати, будемо старатись робити його якомога зручнішим і практичним. У Положенні враховане те, що за підсумками останнього голосування стало очевидним - питання освіти на цей час для мешканців дуже важливе. З іншого боку, старались врахувати, щоб проекти інших категорій теж мали можливість стати переможцями».

Як йдеться у пояснювальній записці, встановлено поділ проектів на дві категорії: «Освітні проекти» (це проекти, реалізація яких стосується приміщень або територій шкіл, дошкільних навчальних закладів, закладів професійно - технічної освіти, вищих навчальних закладів, крім закладів позашкільної освіти) та «Інші проекти» (це проекти, реалізація яких не стосується приміщень або територій шкіл, дошкільних навчальних закладів, закладів професійно-технічної освіти, вищих навчальних закладів. Такі проекти не можуть становити менше 40 % від загальної кількості проектів-переможців у поточному році).

«Розмір громадського бюджету Львова на наступний рік  визначається у бюджетній резолюції, за результатами першого півріччя поточного року, до початку подання проектів. У разі, якщо реалізація проекту передбачає використання земельної ділянки, приміщення чи іншого об’єкта, вони повинні належати до власності територіальної громади м. Львова (м. Винники, смт. Рудно, смт. Брюховичі) та не перебувати у користуванні (оренді) фізичної та/або юридичної особи, засновником якої не є Львівська міська рада».

Джерело: lvivrada.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: