У Львові з'явиться соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та внутрішньо переміщених осіб (фото)

IMG_0347

У серпні цього року у Львові на вулиці Угорській, 2а (праве крило) планують відкрити Центр соціальної підтримки для дітей-сиріт та внутрішньо переміщених осіб.

Сьогодні, 20 березня, стан виконання робіт оглянули міські чиновники, передає кореспондент Дивись.info.

«В одній із частин даного приміщенні за адресою вулиця Угорська, 2а наприкінці року плануємо відкрити Центр соціальної підтримки для проживання дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, а також для внутрішньо переміщених осіб», - розповів начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

Він також зазначив, що загальна вартість проекту близько 24 млн гривень. «Частина із цих грошей, близько 14 млн - кошти Українського фонду соціальних інвестицій. Це фундація, яка має підтримку німецького уряду. А ще 10 млн виділила Львівська міська рада», - пояснює Кобрин.

«Розрахований будинок на 90 ліжко-місць. Більша частина із яких буде для внутрішньо переміщених осіб та дітей-сиріт», - сказав Ігор Кобрин.

Крім цього, зазначив директор департаменту соцзахисту, тут будуть працювати соціальні працівники, психологи та спеціалісти, які зможуть допомогти знайти таким людям роботу. Тобто, тут буде повний комплекс для соціалізації.

За його словами, на 9 поверсі планується великий тренінговий центр, де завдяки залученню громадянського середовища, таким людям буде легше знайти роботу, житло і самостійно себе забезпечувати.

Своєю чергою, консультантка із розвитку громад Львівського РП ЦФСІ Галина Ель Хатрі, розповіла, що у Львові є приблизно 8 тисяч внутрішньо переміщених осіб тобто тих, хто потребує житла.

«Будемо надавати перевагу тим, хто гостро цього потребує. Зокрема, людей, яких тут поселятимуть, визначатиме мультидисциплінарна комісія, яка включатиме, як громадські організації, так і представників служби соцзахисту», - запевнила пані Галина.

Вона також наголосила, що це буде тимчасове поселення у Львові, адже людям потрібно допомогти інтегруватися та адаптуватися в суспільстві. «За цей час, поки вони тут, матимуть можливість знайти собі роботу та житло» - додала консультантка із розвитку громад.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, Центр має бути максимально корисним для дітей-сиріт і тимчасово переміщених осіб з окупованих територій.
«Роботи ведуться достатньо якісно, є темп. Насправді, цей комплекс є достатньо корисним для мешканців, які переїхали сюди та вже є фактично львів’янами. Ну і для дітей-сиріт», - сказав Садовий.

«Ми повинні дбати про кожного львів’янина, а особливо про тих, які не мають ні тата, ні мами. Вони мають можливість тимчасово перебувати тут, поки не стануть на ноги», - додав Андрій Іванович.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: