Громадська рада відкликає своє рішення щодо підвищення вартості проїзду в електротранспорті

f6d91029c19152095085b4e2b7d7fa48

У Громадській раді при управлінні транспорту ЛМО заявили, що рішення про встановлення тарифу на разову поїздку ЛКП «Львівелектротранс» вважати таким, яке не є дійсним.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Громадської ради Святослав Товстига.

Причина такого рішення у тому, що Львівська міська рада не прислухалася до рекомендацій Громадської ради залишити вартість проїзного на рівні 120 гривень, натомість пропонує підняти ціну до 160 гривень.

«Вчора міський голова Львова показав, що вчергове не прислухався до рекомендацій Громадської ради при управлінні транспорту ЛМР. Він заявив, що при карточці на місячний проїзд в електротранспорті вартість буде 4 грн, а разова поїздка подорожчає до 5 грн. Тобто місячний абонемент буде розраховуватись 40 поїздок по 4 грн, що в сумі коштуватиме 160 грн. Мер міста проігнорував рішення Громадської ради», – заявив Святослав Товстига.

Натомість Громадська рада наполягала на ціні 120 гривень за загальний і 60 гривень за пільговий протягом трьох місяців із подальшим продовженням від дати запровадження нового тарифу.

«Такими діями ми хотіли підтримати мешканців і студентів, за рахунок туристів і гостей міста, які тільки декілька разів користуються трамваями і тролейбусами, які платили би повну розрахункову вартість в 5 грн», – зазначив Святослав Товстига.

За його словами, Громадська рада у такий спосіб намагалася донести ідею, що місячний абонемент – це зручний спосіб оплати за проїзд як для пасажира, так і для підприємства-перевізника.

«Наявність у більшої кількості пасажирів абонементів суттєво зменшило б навантаження на водія ЛЕТ, а також зменшило би логістичні витрати підприємство. Також із точки економіки, місячний проїзний це, фактично, кредитування підприємства за рахунок пасажира, тобто на початок місяця підприємство вже матиме кошти хоч ще жодного пасажира воно не перевезло. Також при запроваджені е-квитка основний проїзний документ має бути місячний абонемент. Таким рішення ми пробували переходити до новіших і ефективніших моделей розрахунку між пасажиром і перевізником», – пояснив голова Громадської ради.

Утім, у міській раді вирішили не дослухатися до Громадської ради.

«Виходячи із публічних заяв про 4 грн на проїзд в ЛКП «Львівелектротранс» при покупці карточки (абонементу), які вчора озвучив міський голова, рішення по питанню 1: «Про встановлення тарифу на разову поїздку ЛКП «Львівелектротранс» вважати таким, яке не є дійсним, бо не буде виконана умова щодо збереження вартості місячного абонемента на рівні 120 грн, який розраховувався по наступні формулі 40 поїздок по 3 грн.

Про те, що рекомендація по питанню №1 не є дійсна, буде сьогодні повідомлено офіційним листом у відділ, який проводив громадські консультації. Якщо члени громадської ради висловлять бажання повторно розглянути це питання тоді в період декількох днів буде зібрана громадська рада, яка буде повторно розглядати це питання із урахуванням тої інформації, що ЛМР не хоче робити дешевий місячний абонемент. Також хочу нагадати, що громадська рада вже двічі зверталась із проханням провести зустріч із міським головою, але ці звернення були проігноровані. У зв'язку із тим, що ЛМР хоче підняти абонемент до 160 грн, тим самим не виконується основна умова, що абонемент має залишитись на ціні 120 грн, я відкликаю свій голос "ЗА" в бік "утримався" по цьому питанню. Виходячи із цього, є 6 голосів "ЗА" і один утримався рішення відповідно рекомендації по цьому питанню не прийнято. Заяву про відкликання свого голоса "за" на ім'я голови громадської ради я написав, копію буде передано секретарю», – наголосив Святослав Товстига.

Він нагадав, що громадська рада вже двічі зверталась із проханням провести зустріч із міським головою, але ці звернення були проігноровані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: