Монастир у Підкамені просять передати у власність монахам

39_big

Монастир у Підкамені є відомою святинею та пам’яткою архітектури, відновлення та збереження якої потребує все більшої уваги.

Львівська обласна рада звернулася до Міністерства культури щодо передачі у власність монахів Студійського уставу УГКЦ монастиря Походження Дерева Хреста Господнього (колишнього домініканського монастиря), пам’ятки архітектури XVII-XVIII ст. у Підкамені Бродівського району Львівської області, передає ІА Дивись.info.

У зверненні депутати облради наголошують, що монастир у Підкамені є відомою святинею та пам’яткою архітектури, відновлення та збереження якої потребує все більшої уваги. Тому постало питання власності щодо цього об’єкта. У 1997 році сакральні споруди та частину келій передано монахам, які взялися відроджувати його з руїни.

«16 березня 2018 року в селищі Підкамінь відбулися громадські слухання, на яких місцева громада вирішила звернутися в органи влади з ініціативою про передачу монастиря у власність монахів Студійського уставу УГКЦ, які вже 21 рік докладають всіх зусиль до порятунку та відродження святині. Вважаємо, що тільки Церква може відновити святиню та зберегти її для наступних поколінь. Тому ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо Міністерство культури України передати Підкамінський монастир у власність монахів Студійського уставу УГКЦ», – йдеться у зверненні .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: