На Львівщині судитимуть заступницю мера, яка налагодила «бізнес» на довідках

51513-1_large

За надання однієї із них чиновниця отримала неправомірну вигоду в сумі 500 доларів .

За видачу довідки про походження сільгосппродукції для її сертифікації на експорт 38-річна чиновниця отримала 500 доларів США. Частину цієї суми правоохоронці вилучили у неї під час передачі грошових коштів, ще частину – в ході санкціонованого обшуку за місцем проживання, про це інформує прес-служба поліції Львівської області.

В межах провадження було задокументовано причетність зловмисниці до корупційної схеми, а також встановлені факти вимагання та одержання нею неправомірної вигоди за вирішення зазначеного питання.

Затримали заступницю міського голови 13 лютого. Суд відсторонив її від займаної посади терміном на два місяці та обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або ж, як альтернатива, внесення застави у розмірі 35 240 гривень, яку було сплачено.

Заступниця мера міста повідомлена про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Його вчинення карається штрафом від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано на розгляд в суд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: