НАБУ та ГПУ прослуховували кабінет Холодницького

5803b65285783-12019864-1046696385355086-2634480686440976236-n_1200

Працівники Національного антикорупційного бюро України декілька тижнів прослуховували кабінет глави Спеціалізованої антикорупційною прокуратури Назара Холодницького.

Про це пише Українська правда.

Зазначається, що відповідні дії детективи НАБУ виконували під процесуальним керівництвом департаменту розслідувань у сфері держслужби та держвласності Генеральної прокуратури.

«Більше місяця тому детективи НАБУ звернулись до ГПУ з проханням відкрити провадження на антикорупційного прокурора Назара Холодницького, а генпрокурор дав на це згоду», – йдеться в повідомленні.

За даними видання, у кабінеті Холодницького працювала прихована записувальна апаратура, яка була прикріплена на великий акваріум біля його столу. Водночас Цензор.нет з посиланням на джерела повідомив, що записувальний пристрій було виявлено 6 березня.

Водночас наголошується, що наразі не вдалося з'ясувати, чи відкрито провадження і взято санкцію суду на прослуховування. Натомість джерело Української правди в ГПУ заявило, що процесуальне керівництво у ньому здійснює Володимир Гуцуляк.

«Матеріали «прослуховування» зберігаються у генерального прокурора Юрія Луценка. «Прослуховування» кабінету Холодницького тривало кілька місяців. Деталі розмов і результати операції поки не оприлюднені», – пише Цензор.

Нагадаємо, у грудні 2017 року директор Національно антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник написав скаргу на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького в кримінальному провадженні щодо скандалу в Національному агентстві із запобігання корупції (НАЗК), спричиненого заявами екс-голови департаменту фінансового контролю НАЗК Ганни Соломатіної. Як пояснюють джерела в Генпрокуратурі, Холодницького звинувачують в тому, що він за незрозумілих обставин змінив кваліфікацію кримінального провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: