Оприлюднена середня вартість ремонту одного кілометра дороги в Україні

1481800778-1470128440_4_10.18.33_7-1200x675

Уточнюється, що порівнювати ціну за кілометр не зовсім коректно, так як дороги мають різні категорії.

Середня вартість ремонту 1 км українських доріг десяти найбільшим дорожнім контрактами становить 12,23 млн грн, розповіла директор Національного секретаріату CoST Ukraine Наталія Форсюк в колонці Новое Время.

«Отже, топ 10 найбільших контрактів сумарною вартістю 7,5 млрд грн. Середня вартість 1 км за контрактами становить 12,23 млн грн. При цьому 8 із 10 контрактів передбачають поточний середній ремонт і лише 2 - капітальний», - зазначила Форсюк.

Вона нагадала, що ділянки після поточного середнього ремонту відразу не здаються в експлуатацію, тому при здачі об'єкта не здійснюється архітектурно-будівельний контроль з боку держави. Замовник самостійно приймає роботи і забезпечує контроль якості без необхідності залучення сторонніх органів.

У той же час, за її словами, порівнювати ціну за 1 км не зовсім коректно, оскільки дороги мають різні категорії і їх узагальнювати важко. Так, зазначає Форсюк, поточний середній ремонт дороги Н-08 в Дніпропетровській області коштує значно дорожче порівняно з іншими – понад 28 млн грн за 1 км.

«Тому ми вирішили відкинути цю закупівлю як особливу і порахувати середню вартість ремонту 1 км дороги без врахування цього договору», - зазначила Форсюк.

У зв'язку з цим середня вартість ремонту 1 км дороги у відповідності з іншими дев'ятьма контрактами становить понад 11,24 млн грн, що майже дорівнює вартості капітальних ремонтів територіальних доріг державного значення, які також увійшли до ТОП-10 контрактів і виконуються польською компанією DROG-BUD Spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: